2012-01-07
 15:30:29

Guldsmak...


Nena lever fortfarande i ett lyckorus. Ett segerrus. När hon ser bilder från finalmatchen får hon gåshud och en klump i halsen, hon minns natten, tidig morgon den 6 januari 2012. Detta är stort!
Visserligen är känslan inte lika galet underbar som Pöjkarnas SM-guld 2005, Tre Kronors dubbel 2006 eller VM-bronset 94. Men oj vad lyckan är total. Tre Ören förtjänar verkligen guldet. Nena skulle gladeligen sitta uppe varje natt för att se dem spela.

Många tycker att medias intresse är lite väl hajpat, löjligt, förstorat, varför bry sig om juniorhockey?
Till de som yttrar sig så vill Nena säga: Stäng av tv:n, ni kommer aldrig förstå!

Det är under world junior cup som framtiden utspelar sig, det är här våra nya stjärnor föds. Vilka kommer få förtroende i klubbarna, vilka kommer bli draftade (eller tingade som vi så fint säger i Sverige), vilka kommer få chansen att åka över till NHL. Det är ungefär som en auktion av föl i Australien eller tjuruttagningen i "Ferdinand".
Att sen lyckas vinna i hockeyns hem- och födelseland Canada. På liten rink (i Sverige spelar man på större rink) Det är stort! Våra svenska småkillar (!) har fått lyfta pokalen framför både ryskadockor, jänkare och kanadicker. Sverige är ett litet land, med en liten liga i jämförelse med KHL och NHL... Med trotts det får vi fram de bästa juniorerna i VÄRLDEN, och detta innebär troligtvis även att vi kommer att få se ett starkt Tre Kronor i framtiden!

Om ni inte redan har läst det mellan raderna, erkänner Nena här och nu: Nena älskar Hockey!


Kärlek till er!

 

 

 

 



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: